Gyümölcsös-mandulás karácsonyi keksz
Gyümölcsös-mandulás karácsonyi keksz
Hozzávalók

160 g liszt
160 g mandulaliszt
150 g mandula, dió, török mogyoró vegyesen
1 tk sütőpor
2 tojás
180 g cukor
120 g Floriol Kevert Olívaolaj
1 kezeletlen citrom lereszelt héja
fél rúd vanília
fél kk só

Gyümölcsös-mandulás karácsonyi keksz

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Nagy tepsiben terítsük el a mandulát, diót, mogyorót vegyesen, majd 10-13 perc alatt pirítsuk meg.
  2. Nagy keverőedényben forgassuk össze a lisztet a mandulaliszttel, a sóval és a vaníliarúd kikapart magjaival. Keverjük hozzá a megpirított magokat is.
  3. Konyhai robotgépben verjük 3-4 percig a tojást a cukorral, amíg fehér nem lesz, majd adagoljuk hozzá a Floriol Kevert Olívaolajat. Közben keverjük hozzá a kezeletlen, megmosott citrom lereszelt héját is.
  4. Fokozatosan adagolva keverjük a krémes masszához a magos lisztkeveréket, hogy tapadós tésztát kapjunk. Ne keverjük túl!
  5. Felezzük el a tésztát, mindkét félből formázzunk 3-4 centi széles, 2 centi magas rudat, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
  6. Süssük 15 percig az előmelegített sütőben, majd forgassuk meg a tepsit, és süssük újabb 15 percig.
  7. Csökkentsük a sütő hőfokát 130 fokra.
  8. Hagyjuk hűlni a kekszrudakat 20 percig, majd éles késsel vágjuk 1,5-2 cm vastag szeletekre.
  9. Terítsük el a biscottikat újra a tepsiben, a vágott oldalukkal felfelé, majd tegyük vissza a sütőbe.
  10. Süssük további kétszer 8-10 percig, vagy amíg egyenletesen aranybarna és ropogós lesz a süti széle.

Tippek

  • Mivel a tészta ragadós, formázzuk benedvesített kézzel!
  • Kedvünk szerint keverhetünk aszalt gyümölcsöket is a tésztához.
  • Légmentesen lezárt fémdobozban tárolva hetekig rájárhatunk a biscottira!

Allergének

  • glutén
  • diófélék
  • tojás
További receptjeink
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Diós-spenótos galette
Pho leves - Vietnámi húsleves
Házi Worcestershire-szósz
Sült kecskesajtos spárgasaláta
Vöröslencse shakshuka
Kapros spenótkrémleves főtt tojással
Zablisztes ropi
Rebarbarás somlói
Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval
Epres spenótsaláta fetával
Rozmaringos fehérbab-krém
Currys halleves
Francia hagymaleves
Ősz Ízei Bowl
Füstös csirke kebab pitával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.