Gránátalmás bulgursaláta sertésszűzzel
Gránátalmás bulgursaláta sertésszűzzel
Hozzávalók

4 főre

A húshoz

A salátához

  • 200 g bulgur
  • 2 ek Floriol Extra Szűz Olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél citrom leve
  • 1 cs petrezselyem
  • 1 gránátalma magjai
  • só, bors

Gránátalmás bulgursaláta sertésszűzzel

Kalória: ~395 kcal

A gránátalma bármilyen téli salátát feldob opálos, mélyrózsaszín színével. Most ezt a rózsaszínre sült sertésszüzet hozza ünnepi hangulatba.

ELKÉSZÍTÉS

  1. Forrázzátok le a bulgurt kétszeres mennyiségű forrásban lévő sózott vízzel, majd fedjétek le, hogy 20 perc alatt megpuhuljon.
  2. Melegítsétek elő a sütőt 210° fokra.
  3. Vágjátok a sertésszüzet 4 egyenlő részre. Nagy teflonserpenyőben hevítsetek kevés Floriol Olívaolajat, majd helyezzétek bele a szeleteket, és oldalanként 2-4 percig sütve pirítsuk teljesen körbe mindegyiket. Végül tegyétek őket hőálló tálba, sózzátok, borsozzátok, majd az előmelegített sütőben további 8-10 perc alatt süssétek készre.
  4. Vágjátok félbe a gránátalmát, majd kaparjátok ki a magjait. Egy nagy salátás tálban keverjétek össze a megpuhult bulgurral és a felaprított fokhagymával. Keverjétek bele a megtépkedett petrezselymet, sózzátok ízlés szerint, majd locsoljátok meg Floriol Extraszűz Olívaolajjal és a fél citrom levével.
  5. Tálaljátok a sertésszűzzel a salátát!

ALLERGÉNEK

  • glutén

TIPPEK

  • Ne süssétek túl a sertéshúst, mert kiszárad. A körbepirítás után 8-10 perc elegendő lesz a sütőben.
  • Kedvetek szerint keverhettek a salátába sült sütőtököt, répát vagy más zöldséget.