- 2 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 25 dkg garnéla
- 100 g bébispenót
- 3 dl tejszín
- 0,5 dl száraz fehérbor
- só, bors
- 1 baguett
Fokhagymás-spenótos garnéla
Kalória: ~ 950 kcal
20 perc alatt megvan ez a zseniális fogás! Amíg nem juttok el a tengerpartra, otthon is elkészíthetitek.
Elkészítés
- A felolvasztott / friss garnélát papírtörlővel töröljétek szárazra.
- Mossátok meg a bébispenótot, majd azt is szárítsátok le.
- Hevítsetek Floriol Omega 3&6 étolajat egy nagy teflonserpenyőben, a legmagasabb fokozaton. Ha már nagyon forró, óvatosan helyezzétek bele a garnélákat, majd néha rázogatva, átkeverve pirítsátok meg minél gyorsabban. Ne süssétek túl, maximum 2 perc elegendő lesz nekik.
- Közben dobjátok mellé a vékonyra szelt fokhagymát is. Öntsétek fel a száraz fehérborral, majd a tejszínnel. Keverjétek hozzá a spenótot, majd forraljátok 2-3 percig, amíg elkezd besűrűsödni a tejszín.
- Sózzátok meg az ételt ízlés szerint.
- Tálaljátok pirított baguettel és frissen őrölt borssal.
Tippek
- Használhattok sima spenótot is, ekkor célszerű a szárát eltávolítani.
- A garnélát minél nagyobb hőmérsékleten kezdjétek sütni, így nem ereszti ki magából a vizet.
- Elkészíthetitek olyan garnélából is, amin még rajta van a páncélja.
Allergének
- laktóz
- rák
- glutén