Édesköményes krumplileves
Hozzávalók
- 4 ek Floriol BODY étolaj
- 2 közepes fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 édeskömény gumó
- 80 dkg krumpli
- 2 dl tejföl
- 1 bagett
- só, bors
Édesköményes krumplileves
Kalória: ~ 410 kcal
Lehűlt az idő, vágyunk a meleg levesekre. Krumpliból és köményből pedig igazán csodás melengető levest készíthetünk!
Elkészítés
- Hevítsetek kevés Floriol BODY étolajat magas falú fazékban.
- Futtassátok meg benne az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Amint elkezdenek pirulni, adjátok hozzá a vékonyra szeletelt édeskömény felét. Pirítsátok további 3-4 percig, majd öntsétek fel a száraz fehérborral.
- Pucoljátok meg a krumplit és daraboljátok 2-3 centis kockákra. Adjátok a leveshez, majd öntsétek fel másfél liternyi vízzel. Sózzátok meg finoman, majd főzzétek 25-30 percig, amíg megpuhulnak a zöldségek. Botmixerrel pürésítsétek le, egészen selymesre, és sózzátok újra, ha szükséges!
- Miközben fő a leves, nagy teflonserpenyőben, kevés Floriol BODY étolajon pirítsátok meg a maradék felszeletelt édesköményt 8-12 perc alatt, majd tegyétek félre.
- Tálaljátok forrón a levest kevés krémesre kevert tejföllel, vékony szelet pirítóssal, és a pirított édesköménnyel.
Tippek
- Keverjetek egész édeskömény magot is az édesköményhez, miközben pirítjátok.
- Kevés dióval is meghinthetitek a levest!
- Használjátok fel a tálaláshoz az édeskömény gumó zöld levélzetét is!
Allergének
- tej és tejszármazékok
- glutén