Édesköményes krumplileves
Édesköményes krumplileves
Hozzávalók
  • 4 ek Floriol BODY étolaj
  • 2 közepes fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 édeskömény gumó
  • 80 dkg krumpli
  • 2 dl tejföl
  • 1 bagett
  • só, bors

Édesköményes krumplileves

Kalória: ~ 410 kcal

Lehűlt az idő, vágyunk a meleg levesekre. Krumpliból és köményből pedig igazán csodás melengető levest készíthetünk! 

Elkészítés

  1. Hevítsetek kevés Floriol BODY étolajat magas falú fazékban.
  2. Futtassátok meg benne az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Amint elkezdenek pirulni, adjátok hozzá a vékonyra szeletelt édeskömény felét. Pirítsátok további 3-4 percig, majd öntsétek fel a száraz fehérborral.
  3. Pucoljátok meg a krumplit és daraboljátok 2-3 centis kockákra. Adjátok a leveshez, majd öntsétek fel másfél liternyi vízzel. Sózzátok meg finoman, majd főzzétek 25-30 percig, amíg megpuhulnak a zöldségek. Botmixerrel pürésítsétek le, egészen selymesre, és sózzátok újra, ha szükséges!
  4. Miközben fő a leves, nagy teflonserpenyőben, kevés Floriol BODY étolajon pirítsátok meg a maradék felszeletelt édesköményt 8-12 perc alatt, majd tegyétek félre.
  5. Tálaljátok forrón a levest kevés krémesre kevert tejföllel, vékony szelet pirítóssal, és a pirított édesköménnyel.

 

Tippek

  • Keverjetek egész édeskömény magot is az édesköményhez, miközben pirítjátok.
  • Kevés dióval is meghinthetitek a levest!
  • Használjátok fel a tálaláshoz az édeskömény gumó zöld levélzetét is!

 

Allergének

  • tej és tejszármazékok
  • glutén