Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával
Hozzávalók
- 4 ek Floriol Kevert Olívaolaj
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk fűszerpaprika
- 4 babérlevél
- 3 közepes batáta/édesburgonya
- 2 konzerv csicseriborsó (2x400 g)
- 4-7 szál friss rozmaring
- 1 citrom leve
- 4 közepes véres hurka
- újhagyma a tálaláshoz
- só
Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával
Édesburgonyából és csicseriborsóból igazán könnyű, mégis tápláló főzeléket készíthettek, és pár szelet hurkával még fel is dobhatjátok.
Elkészítés
- Melegítsétek elő a sütőt 180° fokra
- Finoman kenjetek ki egy tepsit 2 kanálnyi Floriol Kevert Olívaolajjal, helyezzétek bele a véres hurkákat, majd szurkáljátok meg villával. Ezután tegyétek az előmelegített sütőbe, és 40 perc alatt süssétek meg.
- Magas falú fazékban hevítsetek 2 kanálnyi Floriol Kevert Olívaolajat. Adjátok hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd ahogy elkezdene lepirulni, keverjétek hozzá a meghámozott, kis kockákra vágott édesburgonyát is.
- Hintsétek meg fűszerpaprikával, adjátok hozzá a babérlevelet, a rozmaringot, majd öntsétek fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi a zöldséget. Fedjétek le, és közepes lángon főzzétek puhára az édesburgonyát 30-40 perc alatt. Sózzátok ízlés szerint.
- Ha megpuhult az édesburgonya, keverjétek a sűrűsödő főzelékhez a lecsöpögtetett csicseriborsót. Gyakran keverve főzzétek további 10-13 percig, amíg teljesen szét nem esik az édeskrumpli, és sűrű főzelék lesz belőle. Facsarjátok hozzá a citrom levét!
- Tálaljátok forrón a sült véres hurkával és kevés felaprított újhagymával.
Tippek
- Májas hurkával is nagyon finom.
- Nagyon passzol hozzá a friss chili.
- Ne ijedjetek meg, ha először keménynek tűnik az édesburgonya: főzés közben hamar elkezd szétesni, gyorsan főzelékesedik.