https://www.traditionrolex.com/1

Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával
Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával
Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával
Hozzávalók
  • 4 ek Floriol Kevert Olívaolaj
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 4 babérlevél
  • 3 közepes batáta/édesburgonya
  • 2 konzerv csicseriborsó (2x400 g)
  • 4-7 szál friss rozmaring
  • 1 citrom leve
  • 4 közepes véres hurka
  • újhagyma a tálaláshoz

Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával

Édesburgonyából és csicseriborsóból igazán könnyű, mégis tápláló főzeléket készíthettek, és pár szelet hurkával még fel is dobhatjátok.

Elkészítés

 

  1. Melegítsétek elő a sütőt 180° fokra
  2. Finoman kenjetek ki egy tepsit 2 kanálnyi Floriol Kevert Olívaolajjal, helyezzétek bele a véres hurkákat, majd szurkáljátok meg villával. Ezután tegyétek az előmelegített sütőbe, és 40 perc alatt süssétek meg.
  3. Magas falú fazékban hevítsetek 2 kanálnyi Floriol Kevert Olívaolajat. Adjátok hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd ahogy elkezdene lepirulni, keverjétek hozzá a meghámozott, kis kockákra vágott édesburgonyát is.
  4. Hintsétek meg fűszerpaprikával, adjátok hozzá a babérlevelet, a rozmaringot, majd öntsétek fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi a zöldséget. Fedjétek le, és közepes lángon főzzétek puhára az édesburgonyát 30-40 perc alatt. Sózzátok ízlés szerint.
  5. Ha megpuhult az édesburgonya, keverjétek a sűrűsödő főzelékhez a lecsöpögtetett csicseriborsót. Gyakran keverve főzzétek további 10-13 percig, amíg teljesen szét nem esik az édeskrumpli, és sűrű főzelék lesz belőle. Facsarjátok hozzá a citrom levét!
  6. Tálaljátok forrón a sült véres hurkával és kevés felaprított újhagymával.

 

 

Tippek

  • Májas hurkával is nagyon finom.
  • Nagyon passzol hozzá a friss chili.
  • Ne ijedjetek meg, ha először keménynek tűnik az édesburgonya: főzés közben hamar elkezd szétesni, gyorsan főzelékesedik.
További receptjeink
Pisztáciás panforte
Chorizos csicseriborsó
Spenótos nyúlmáj krumplifőzelékkel
Epres tejpite
Diós-zöldséges tatin kéksajttal
Rusztikus zöldségleves parmezánnal
Cukkinis-rozmaringos farinata
Mandulás-zsályás muffin
Grillezett polip olajbogyó tapenáddal
Tejcsokis-diós fánk
Sütőtökös cupcake almaszósszal
Libacomb gyömbéres sült birsalmával
Fügelekváros muffin
Friss edamame saláta steakfalatokkal
Bazsalikomos cukkinikrémleves cseresznyével
Sütőben sült fánk
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1