Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával
Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával
Hozzávalók
  • 4 ek Floriol Kevert Olívaolaj
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 4 babérlevél
  • 3 közepes batáta/édesburgonya
  • 2 konzerv csicseriborsó (2x400 g)
  • 4-7 szál friss rozmaring
  • 1 citrom leve
  • 4 közepes véres hurka
  • újhagyma a tálaláshoz

Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával

Édesburgonyából és csicseriborsóból igazán könnyű, mégis tápláló főzeléket készíthettek, és pár szelet hurkával még fel is dobhatjátok.

Elkészítés

 

  1. Melegítsétek elő a sütőt 180° fokra
  2. Finoman kenjetek ki egy tepsit 2 kanálnyi Floriol Kevert Olívaolajjal, helyezzétek bele a véres hurkákat, majd szurkáljátok meg villával. Ezután tegyétek az előmelegített sütőbe, és 40 perc alatt süssétek meg.
  3. Magas falú fazékban hevítsetek 2 kanálnyi Floriol Kevert Olívaolajat. Adjátok hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd ahogy elkezdene lepirulni, keverjétek hozzá a meghámozott, kis kockákra vágott édesburgonyát is.
  4. Hintsétek meg fűszerpaprikával, adjátok hozzá a babérlevelet, a rozmaringot, majd öntsétek fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi a zöldséget. Fedjétek le, és közepes lángon főzzétek puhára az édesburgonyát 30-40 perc alatt. Sózzátok ízlés szerint.
  5. Ha megpuhult az édesburgonya, keverjétek a sűrűsödő főzelékhez a lecsöpögtetett csicseriborsót. Gyakran keverve főzzétek további 10-13 percig, amíg teljesen szét nem esik az édeskrumpli, és sűrű főzelék lesz belőle. Facsarjátok hozzá a citrom levét!
  6. Tálaljátok forrón a sült véres hurkával és kevés felaprított újhagymával.

 

 

Tippek

  • Májas hurkával is nagyon finom.
  • Nagyon passzol hozzá a friss chili.
  • Ne ijedjetek meg, ha először keménynek tűnik az édesburgonya: főzés közben hamar elkezd szétesni, gyorsan főzelékesedik.
További receptjeink
Feketeolívás-rozmaringos focaccia
Grillezett polip olajbogyó tapenáddal
Medvehagymás muffin tükörtojással és pirított sonkával
Szójaszószos pirított tofu zöldségekkel és rizzsel
Nyulas ravioli gombaszósszal
Házi BBQ szósz
Csirkés paella
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Olívaolajos málnás piskótatorta
Pirított kel csicseriborsóval és aszalt paradicsommal
Fokhagymás szardínia mángoldos krumplisalátával
Lazac steak cukkini spagettivel
Őszi skillet
Spárgás-citromos spagetti
Póréhagymás csirkecomb vöröslencsepürével
Répa-retek-mogyoró saláta
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.