https://www.traditionrolex.com/1

Brokkoli rizottó
Brokkoli rizottó
Brokkoli rizottó
Hozzávalók

4 főre

  • 1 közepes fej brokkoli
  • 180 g risotto vagy kerekszemű rizs
  • 10 dkg vaj
  • 3 ek Floriol E-vitamin
  • 1 közepes fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg parmezán
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • víz
  • só, bors

Brokkoli rizottó

Krémes, zöldséges, laktató. Ha egyszer megtanulunk jó rizottót készíteni, nem fogunk tudni leállni vele: tárul a szezám!

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 10+40 perc

  1. Mossátok meg alaposan a brokkolit, majd szedjétek rózsáira. A brokkoli rózsák felét 2-3 cm-es darabokra vágva tegyétek félre. A másik felét konyhai aprítógépben daráljátok le teljesen.
  2. Válasszatok egy széles serpenyőt, abban hevítsétek fel az olajat. Adjátok hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát, majd mielőtt színt kap, a felaprított brokkolit is. Öntsétek hozzá a rizst, hagyjátok üvegesedni fél percig, majd öntsétek fel a száraz fehérborral.
  3. Folyamatos kevergetés mellett adjátok hozzá a vaj harmadát és a tejszín felét. Öntsétek fel annyi vízzel, hogy épp ellepje. Adjátok hozzá a félretett brokkolit is.
  4. Folyamatosan kevergetve főzzétek alacsony lángon, közben pótoljátok az elpárolgott folyadékot. Adjatok hozzá újabb harmad vajat.
  5. Amikor a rizs megpuhul, jöhet hozzá a maradék tejszín és vaj, illetve a reszelt parmezán sajt. Ezekkel sűrítsétek a kívánt állagúra: a jó rizottó húzós, ragacsos, nem száraz.
  6. Sózzátok, borsozzátok ízlés szerint.

Tippek

  • Tálaljátok forrón.
  • Szórjátok meg friss bazsalikommal, petrezselyemmel.
  • Kipróbálhatjátok más zöldségekkel is, például édesköménnyel.

Allergének

  • laktóz
További receptjeink
Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Rusztikus zöldségleves parmezánnal
Csirke nuggets sütőtökös krumplipürével
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Olajban fagyasztott fűszerek
Halloumi sajtos bulgursaláta dinnyével és bazsalikommal
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Mini lángos falatok
Grillezett polip olajbogyó tapenáddal
Póréhagymás csirkecomb vöröslencsepürével
Mapo Tofu
Almás édes chili szósz
Rizstészta tofuval és gombával
Répa-retek-mogyoró saláta
Grillezett zöldségek mentaszósszal
Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1