https://www.traditionrolex.com/1

Achar csirke curry vadrizzsel
Achar csirke curry vadrizzsel
Achar csirke curry vadrizzsel
Hozzávalók

A curryhez:

  • 3 ek Floriol POWER étolaj
  • 3 fej vöröshagyma
  • 5-6 cm-es darab gyömbér
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 3 ek achar fűszerkeverék
  • 1 ek kurkuma
  • 1 ek mustár
  • 2 ek cukor
  • 800 g darabolt paradicsom (konzerv)
  • 400 g natúr joghurt
  • 800 g csirkemell filé
  • 2 tk só
  • friss koriander a tálaláshoz

A körethez:

  • 300 g vadrizs
  • kb. 6 dl víz

Achar csirke curry vadrizzsel

Kalória: ~ 590 kcal

Selymes, fűszeres szósz, puha csirke és karakteres vadrizs! Ez a curry úgy, ahogy van csodás!

Elkészítés

  1. Vágjátok fel a csirkemellfilét 4-5 cm-es darabokra.
  2. Nagy fazékban hevítsétek fel a Floriol POWER étolajat. Adjátok hozzá az apróra vágott hagymát, a megpucolt és lereszelt gyömbért és a zúzott fokhagymát. Addig süssétek, amíg elkezd lepirulni.
  3. Keverjétek a hagymához a mustárt, a fűszerpaprikát, az achar fűszerkeveréket és a cukrot. Gyakran kavarva süssétek további 1-2 percig, amíg a fűszerek elkezdenek pirulni.
  4. Öntsétek fel a darabolt paradicsommal, majd keverjétek hozzá a kurkumát is. Főzzétek még 10 percig.
  5. Keverjétek ki a joghurtot egy nagyobb fém edényben, majd hőkiegyenlítéssel tegyétek a mártáshoz: merjetek a joghurthoz a paradicsomos mártásból 2 merőkanállal, majd keverjétek egyenletesen simára. Ezután folyamatos keverés mellett öntsétek a bekevert joghurtot a mártáshoz.
  6. Ezután tegyétek a darabolt csirkét a mártásba. Sózzátok, fedjétek le, majd néha kavarva, főzzétek közepes lángon 30 percig.
  7. Készítsétek el a vadrizst: öblítsétek át folyó víz alatt alaposan, majd csepegtessétek le. Hevítsetek kevés Floriol POWER étolajat, és futtassátok meg rajta a vadrizst. Ezután öntsétek fel kétszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel, majd vegyétek alacsonyra a lángot. Sózzátok, fedjétek le és főzzétek puhára kb. 40 perc alatt.
  8. Vegyétek le a curryről a fedőt, és sűrítsétek be a mártást további 5-10 perc alatt. Sózzátok meg ízlés szerint.
  9. Tálaljátok forrón, friss korianderrel és gyufaszálra vágott gyömbérrel.

Tippek

  • Saját magatok is elkészíthetitek az achar fűszerkeveréket. Mozsárban zúzzátok össze a következőket: két rész koriandermag, egy rész mustármag, egy rész egész római kömény, egy rész egész édeskömény, egy rész görögszéna mag, 2 rész szárított chili (kevésbé csípős)
  • Az achar curry inkább savas, mint édes. Ha úgy szeretitek, facsarjátok a főzés legvégén egy lime levét hozzá.
  • Használjatok a curryhez szobahőmérsékletű joghurtot!

Allergének

  • mustár
  • laktóz
További receptjeink
Tőkehalfilé konfitált édesköménnyel és spenótos krumplipürével
Mini Margherita pizza
Pisztáciás panforte
Chorizos csicseriborsó
Füstölt lazacos-kaviáros mini blini
Gesztenyés-édesköményes kenyérsaláta sonkával
Marhahúsos sütőtöksaláta
Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Mandulás-zsályás muffin
Scsí leves
Tejcsokis-diós fánk
Tonhal caprese
Csicsókakrémleves füstölt lazaccal
Vegán töltött káposzta
Padlizsános quinoasaláta pirított fenyőmaggal
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1