https://www.traditionrolex.com/1

Achar csirke curry vadrizzsel
Achar csirke curry vadrizzsel
Achar csirke curry vadrizzsel
Hozzávalók

A curryhez:

  • 3 ek Floriol POWER étolaj
  • 3 fej vöröshagyma
  • 5-6 cm-es darab gyömbér
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 3 ek achar fűszerkeverék
  • 1 ek kurkuma
  • 1 ek mustár
  • 2 ek cukor
  • 800 g darabolt paradicsom (konzerv)
  • 400 g natúr joghurt
  • 800 g csirkemell filé
  • 2 tk só
  • friss koriander a tálaláshoz

A körethez:

  • 300 g vadrizs
  • kb. 6 dl víz

Achar csirke curry vadrizzsel

Kalória: ~ 590 kcal

Selymes, fűszeres szósz, puha csirke és karakteres vadrizs! Ez a curry úgy, ahogy van csodás!

Elkészítés

  1. Vágjátok fel a csirkemellfilét 4-5 cm-es darabokra.
  2. Nagy fazékban hevítsétek fel a Floriol POWER étolajat. Adjátok hozzá az apróra vágott hagymát, a megpucolt és lereszelt gyömbért és a zúzott fokhagymát. Addig süssétek, amíg elkezd lepirulni.
  3. Keverjétek a hagymához a mustárt, a fűszerpaprikát, az achar fűszerkeveréket és a cukrot. Gyakran kavarva süssétek további 1-2 percig, amíg a fűszerek elkezdenek pirulni.
  4. Öntsétek fel a darabolt paradicsommal, majd keverjétek hozzá a kurkumát is. Főzzétek még 10 percig.
  5. Keverjétek ki a joghurtot egy nagyobb fém edényben, majd hőkiegyenlítéssel tegyétek a mártáshoz: merjetek a joghurthoz a paradicsomos mártásból 2 merőkanállal, majd keverjétek egyenletesen simára. Ezután folyamatos keverés mellett öntsétek a bekevert joghurtot a mártáshoz.
  6. Ezután tegyétek a darabolt csirkét a mártásba. Sózzátok, fedjétek le, majd néha kavarva, főzzétek közepes lángon 30 percig.
  7. Készítsétek el a vadrizst: öblítsétek át folyó víz alatt alaposan, majd csepegtessétek le. Hevítsetek kevés Floriol POWER étolajat, és futtassátok meg rajta a vadrizst. Ezután öntsétek fel kétszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel, majd vegyétek alacsonyra a lángot. Sózzátok, fedjétek le és főzzétek puhára kb. 40 perc alatt.
  8. Vegyétek le a curryről a fedőt, és sűrítsétek be a mártást további 5-10 perc alatt. Sózzátok meg ízlés szerint.
  9. Tálaljátok forrón, friss korianderrel és gyufaszálra vágott gyömbérrel.

Tippek

  • Saját magatok is elkészíthetitek az achar fűszerkeveréket. Mozsárban zúzzátok össze a következőket: két rész koriandermag, egy rész mustármag, egy rész egész római kömény, egy rész egész édeskömény, egy rész görögszéna mag, 2 rész szárított chili (kevésbé csípős)
  • Az achar curry inkább savas, mint édes. Ha úgy szeretitek, facsarjátok a főzés legvégén egy lime levét hozzá.
  • Használjatok a curryhez szobahőmérsékletű joghurtot!

Allergének

  • mustár
  • laktóz
További receptjeink
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Fehérbab saláta ricottával és céklasteakkel
Epres banánkenyér
Nyulas ravioli gombaszósszal
Tejfölös nyúlraguleves
Tőkehalfilé konfitált édesköménnyel és spenótos krumplipürével
Szilva chutney
Lencsés kuszkusszal töltött kápia paprika
Rizstészta tofuval és gombával
Diós-spenótos galette
Feketeolívás-rozmaringos focaccia
Mákos barchesz
Édesköményes krumplileves
Rizslisztben rántott mini sajtgolyók
Tormakrémleves sonkával és főtt tojással
Paradicsomos gratin
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1