Achar csirke curry vadrizzsel
Hozzávalók
A curryhez:
- 3 ek Floriol POWER étolaj
- 3 fej vöröshagyma
- 5-6 cm-es darab gyömbér
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek fűszerpaprika
- 3 ek achar fűszerkeverék
- 1 ek kurkuma
- 1 ek mustár
- 2 ek cukor
- 800 g darabolt paradicsom (konzerv)
- 400 g natúr joghurt
- 800 g csirkemell filé
- 2 tk só
- friss koriander a tálaláshoz
A körethez:
- 300 g vadrizs
- kb. 6 dl víz
- só
Achar csirke curry vadrizzsel
Kalória: ~ 590 kcal
Selymes, fűszeres szósz, puha csirke és karakteres vadrizs! Ez a curry úgy, ahogy van csodás!
Elkészítés
- Vágjátok fel a csirkemellfilét 4-5 cm-es darabokra.
- Nagy fazékban hevítsétek fel a Floriol POWER étolajat. Adjátok hozzá az apróra vágott hagymát, a megpucolt és lereszelt gyömbért és a zúzott fokhagymát. Addig süssétek, amíg elkezd lepirulni.
- Keverjétek a hagymához a mustárt, a fűszerpaprikát, az achar fűszerkeveréket és a cukrot. Gyakran kavarva süssétek további 1-2 percig, amíg a fűszerek elkezdenek pirulni.
- Öntsétek fel a darabolt paradicsommal, majd keverjétek hozzá a kurkumát is. Főzzétek még 10 percig.
- Keverjétek ki a joghurtot egy nagyobb fém edényben, majd hőkiegyenlítéssel tegyétek a mártáshoz: merjetek a joghurthoz a paradicsomos mártásból 2 merőkanállal, majd keverjétek egyenletesen simára. Ezután folyamatos keverés mellett öntsétek a bekevert joghurtot a mártáshoz.
- Ezután tegyétek a darabolt csirkét a mártásba. Sózzátok, fedjétek le, majd néha kavarva, főzzétek közepes lángon 30 percig.
- Készítsétek el a vadrizst: öblítsétek át folyó víz alatt alaposan, majd csepegtessétek le. Hevítsetek kevés Floriol POWER étolajat, és futtassátok meg rajta a vadrizst. Ezután öntsétek fel kétszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel, majd vegyétek alacsonyra a lángot. Sózzátok, fedjétek le és főzzétek puhára kb. 40 perc alatt.
- Vegyétek le a curryről a fedőt, és sűrítsétek be a mártást további 5-10 perc alatt. Sózzátok meg ízlés szerint.
- Tálaljátok forrón, friss korianderrel és gyufaszálra vágott gyömbérrel.
Tippek
- Saját magatok is elkészíthetitek az achar fűszerkeveréket. Mozsárban zúzzátok össze a következőket: két rész koriandermag, egy rész mustármag, egy rész egész római kömény, egy rész egész édeskömény, egy rész görögszéna mag, 2 rész szárított chili (kevésbé csípős)
- Az achar curry inkább savas, mint édes. Ha úgy szeretitek, facsarjátok a főzés legvégén egy lime levét hozzá.
- Használjatok a curryhez szobahőmérsékletű joghurtot!
Allergének
- mustár
- laktóz