Minden évszaknak megvan a maga szépsége, jelentése, amely akaratlanul is hatással van ránk. Ősszel és télen lelassulunk és behúzódunk, aktivitásunk csökken. Azonban a tavasz határozottan a megújulást hozza magával.

floriol-coach-marcius.jpgEgyre hosszabbak a nappalok, egyre többet süt a nap, a természet pedig végre kizöldül, szép lassan virágba borul. Megjelennek az első rügyek, levelek, virágok és végre kedvenc zöldségeink és gyümölcseink is növekedésnek indulnak.

Tavaszra hangolva

Nagyjából a lelkünkben is ez történik, főleg, ha nyitottak vagyunk a tavasz változásaira. Hangulatunk pozitívabb lehet, ami nem csak a hosszabb nappaloknak és a melegebb időjárásnak köszönhető. Ideális esetben egyre több időt töltünk ilyenkor a szabadban. Szekrényünkből olyan szeretett ruhadarabok is elkerülnek, amelyeket már hónapok óta nem láttunk. Végre kedvünk van mozogni, sétálni és a természetben lenni.

Étkezésünk is megváltozik, ugyanis előtérbe kerülnek a különböző salátafélék, amelyek a téli, általában zsírosabb étkezések után, egy könnyed, kiegyensúlyozott és tudatos étrendet biztosítanak. A Floriol sok-sok receptötlettel tud segíteni, hogy minél változatosabb ételeket tudjunk készíteni.

Nagy tavaszi programtervezés

Családi vagy páros programok bőven akadnak a jó idő közeledtével. Érdemes összehívni a családi kupaktanácsot és egy bakancslistát írni arról, hogy milyen aktív programokat tervezünk az idei évre.
Érdemes elővenni a kerékpárt, mert már sok-sok fantasztikus helyen vannak kialakított kerékpárutak. Így kicsiknek és nagyoknak is egyaránt megfelelő kikapcsolódás és közös móka lehet.

Vannak a klasszikusok, mint a Velencei-tó vagy a Balaton. Az utóbbi évek egyik legjobb és legszebb kerékpár útja Tatabányán keresztül halad, de Nagymarosnál is fantasztikus lehetőségek vannak. Ha nincs kerékpárunk, a helyszínen is lehet bérelni. Sőt, vonattal bárhova eljuthatunk, így a szállítás sem kell, hogy gondot jelentsen. Csak el kell indulni, nincs kifogás!

Ha nem vagyunk kerékpár fanok, esetleg túrázni is szerettek, ajánljuk az Országos Kéktúra útvonalat, amely segítségével egész Magyarország legszebb tájait bejárhatjuk, miközben élvezzük a természetet.
Érdemes havonta legalább 2-4 alkalommal olyan programot szervezni, amely a szabad levegőn történik.

Étrend, mozgás és prevenció

A megfelelő mennyiségű és minőségű mozgás, valamint a szabad levegőn tartózkodás kihatással van szív- és érrendszerünkre, illetve a tüdőnk állapotára is. Minden mindennel összefügg a szervezetünkben, amely egy nagyon bonyolult rendszert alkot.

Érdemes évente elmenni és elvégeztetni a különböző, de életkoruknak és egészségi állapotunknak megfelelő szűrővizsgálatokat: fogászat, nőgyógyászat, egy bizonyos kor után urológia vagy mammográfia. Illetve egy általános vérkép is nagyon informatív lehet, főleg, ha az életmódváltás óta nem ellenőriztettük értékeinket.

A mozgás, a táplálkozásra figyelés, a stresszcsökkentő technikák alkalmazása és a szűrések, mind-mind segítenek, hogy egy hosszabb és életminőségében jobb életet élhessünk – hosszú-hosszú évekig.