https://www.traditionrolex.com/1

Figyeljünk jobban a környezetünkre és magunkra!
Életmód

Figyeljünk jobban a környezetünkre és magunkra!

Az ősz beköszöntével a természet szépségei szépen lassan átalakulnak, és ezzel együtt észrevétlenül változik az életünk ritmusa is. Az október nemcsak szezonális változásokat hoz magával, hanem lehetőséget kínál arra is, hogy átgondoljuk, hogyan befolyásoljuk mindennapi környezetünket és az egészségünket.

floriol-coach-oktober.jpg

Miért fontos, ha egy kicsit jobban figyelünk a környezetre és a jóllétünkre? Hogyan kapcsolódik egymáshoz a kettő? Mit tehetünk azért, hogy közvetlen és globális környezetünk a lehető legkevésbé sérüljön, és hogyan alakíthatunk ki egy fenntarthatóbb életmódot?

FENNTARTHATÓ(BB) ÉLETMÓD

A fenntartható(bb) életmód kapcsán az egyik kiemelt téma, amit érdemes megvizsgálni, az a folyadékbevitel és a vízivás fontossága. A víz az élet alapja, és annak elengedhetetlen része. A palackozott italok hozzájárulnak a környezeti terheléshez, mivel a gyártásukhoz és csomagolásukhoz sok energia és erőforrás szükséges.

Helyettük pl. az egyszerű, házi készítésű ízesített víz lehet egy kiváló alternatíva. Gyümölcsök vagy gyógynövények hozzáadásával könnyedén varázsolhatunk ízletes és egészséges italt, miközben csökkentjük a műanyagpalackok használatát. Ezek az italok egyszerűek, olcsóbbak és személyre szabhatóak, így könnyen beilleszthetőek a mindennapi életünkbe.

Így készítsetek házi ízesített vizet

Alapvíz: a legfontosabb az alapvíz minősége. A legjobb választás a tiszta, szűrt víz vagy akár – ha elérhető – a forrásvíz. A víz minősége befolyásolja az ízét, így a jobb minőségű víz javítja az ital élményét.

Ízesítők: a házi ízesített víz elkészítéséhez választhattok számos ízesítőt. Néhány népszerű lehetőség:

  • Citrusfélék (citrom, narancs, lime, grapefruit): az enyhe savanykás ízük frissítő és kellemes.
  • Gyümölcsök (eper, málna, szeder, dinnye): a friss gyümölcsökkel elkészített víz természetesen zamatos.
  • Friss gyógynövények, fűszernövények használata: például menta, bazsalikom, rozmaring, citromfű. A friss fűszernövények izgalmas ízeket adnak az italhoz.
  • Uborka és gyömbér szeletek: az uborka frissítő, míg a gyömbér kissé pikáns és enyhén csípős ízt kölcsönöz.

Kombinációk: kísérletezhettek az ízek kombinálásával. Például a citrom és a menta vagy az eper és a bazsalikom együtt is remek ízharmóniát hoznak létre.

Hűtés: az ízesített víz hűtőszekrényben tárolva hűvös és friss marad, és akár jéggel is fel lehet dobni. Hagyjátok, hogy az ízesítők körülbelül egy órán keresztül ázzanak a vízben.

Miért érdemes saját készítésű ízesített vizet fogyasztani?

Már soroljuk is az okokat a teljesség igénye nélkül:

  • Mert egészséges alternatíva, hiszen jószerével csak tiszta vízből áll, emellett természetes ízeket tartalmaz.
  • A hidratálás miatt. A víz a test hidratálásának alapja. Az ízesített víz élvezetesebbé teheti a hidratálást, így valószínűbb, hogy több vizet fogtok fogyasztani.
  • Környezetbarát választás. Az ízesített víz otthoni készítése lehetővé teszi a műanyag palackok használatának minimalizálását, ami hozzájárulhat a környezet védelméhez.
  • Személyre szabható. Ti dönthetitek el, hogy milyen ízeket és intenzitást szeretnétek az italban, így személyre szabhatjátok a víz ízét az egyéni preferenciáknak megfelelően.

NÉHÁNY SZÓ AZ ÉTRENDKIEGÉSZÍTŐKRŐL

Az étrendkiegészítők is fontos szerepet játszanak az egészségünk és a környezet védelme szempontjából, mivel életstílusunk az elmúlt évszázad során megváltozott, összességében városiasodott, mely folyamat az egyoldalú táplálkozásnak kedvez.

Az étrendkiegészítők segítségével viszont pótolhatjuk azokat a vitaminokat és ásványi anyagokat, amik hiányozhatnak az étrendünkből. Fontos odafigyelni arra is, hogy fenntartható forrásból származó termékeket válasszunk. Emellett pedig természetesen törekedni kell a változatos és kiegyensúlyozott táplálkozásra, amiben a Floriol is támogat titeket. Azzal kapcsolatban, hogy kinek milyen étrendkiegészítőre van szüksége, forduljatok szakemberhez, aki segíthet ezt eldönteni.

ÚJRAKAPCSOLÓDÁS A TERMÉSZETHEZ ÉS A FÖLDELÉS

Hallottatok már a „földelésről”, ami egyfajta meditációs gyakorlat? A lényege, hogy segít újra kapcsolatba lépni a Földdel, és ez a kapcsolódás pozitívan hat az érzékeinkre. Ilyen pillanat, amikor pl. mezítláb vagyunk a fűben, vagy úszunk a természetes vizekben, azaz ténylegesen a bőrünk érintkezik a természeti Földdel.

Nem szeretnénk túlmisztifikálni ezt a tevékenységet, de aki elmélyedne jobban a témában, mindenképpen olvasson utána, és annak is, hogy miért kell újrakapcsolódnunk a természethez. Legyünk tudatosak ebben is!

Fontoljátok meg jól, milyen döntéseket hoztok a mindennapjainkban a környezet és a saját egészségünk védelmének érdekében. A vízivás fontosságától az étrendkiegészítők és az étolajok, olívaolajok kiválasztásáig számos lehetőségünk van arra, hogy pozitív hatást gyakoroljunk saját jóllétünkre és a bolygónkra egyaránt. Mert a mindennapi döntéseink is hozzájárulhatnak a fenntartható jövőhöz!

Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1