https://www.traditionrolex.com/1

Az életmódváltás kihívásai és sikerei
Életmód

Az életmódváltás kihívásai és sikerei

A január a fogadalmak hónapja, amikor sokan elhatározzák, hogy életüket új mederbe terelik. Az életmódváltás azonban nem mindig könnyű, és gyakran szembesülünk a változásokkal járó kihívásokkal.

floriol-coach-202401.jpg

Ebben a cikkben a hangsúlyt az étkezés és a jólét fontosságára helyezzük, miközben megvizsgáljuk, hogyan érhetünk el valódi változást az életünkben.

Fokozatosság

Az életmódváltás nem szabad, hogy egy hirtelen döntés eredménye legyen. A szokások kialakítása - apró, de tartós változtatások az életünkben – a kulcsa a hosszú távú sikerhez. A fokozatosság elve fontos, mivel a hirtelen és több irányból érkező változtatások mentális stresszt okozhatnak, ami megnehezíti a kitartást. Például kezdjétek a rendszeres napi sétával vagy az étkezési szokásaitok apró módosításával, és csak ezután lépjetek tovább nagyobb változtatások felé.

Kis célok

Érdemes a végcél mellett, kisebb célokat is meghatározni, amelyek segítenek motivációban. A klienseimnek mindig azt javaslom, hogy osszuk fel a leadandó kilókat. Amennyiben 10 kg-ot szeretnénk fogyni, azt osszuk fel havi 1-2 kilóra és mindig csak arra koncentráljunk, hogy az adott hónapot sikerül-e teljesíteni.

D-vitamin pótlás

A téli, szürke hónapokban, és legfőképp januárban a napfény hiánya több nehézséget is okozhat. A D-vitamin hiánya a hangulatunkat és az energiaszintünket is negatívan befolyásolhatja.

Ebben az időszakban különösen fontos a megfelelő D-vitamin pótlás és a napfényes órák kihasználása. Ne felejtsük el, hogy az évszakok változásával a táplálkozási igényeink is változnak. Az életmódváltók kihívása tehát nem csak fizikai, hanem mentális szinten is megjelenik. Érdemes ősztől tavaszig D-vitamin pótlást alkalmazni.

Személyre szabott változás

Az életmódváltásnak személyre szabottnak kell lennie. Egy nagy laborvizsgálat segíthet megérteni a jelenlegi egészségügyi állapotunkat és feltérképezni az esetleges hiányokat. Ez lehetőséget ad arra, hogy pontosabban lássuk, mire van szükségünk.

A tudatosság a változás kulcsa, és csak így lehetünk képesek reális célokat kitűzni. Mindenképp konzultáljunk orvossal és dietetikussal, amennyiben olyan céljaink vannak, amelyek az egészségi állapotunkkal vagy a testsúlyunkkal kapcsolatosak.

Az életmódváltás nem fogyókúra!

Fontos megérteni, hogy az életmódváltás nem azonos a fogyókúrával. Az egészséges étrend kialakítása és a változatos táplálkozásra való törekvés kulcsfontosságú. Nem a gyors fogyás a lényeg, hanem a hosszú távú jólét és az egészséges életmód. Ennek része a kiegyensúlyozott és változatos étrend kialakítása, a tápanyagban gazdag ételek fogyasztása, amiket lehetőség szerint mi magunk készítünk el. Ebben tud támogatni a Floriol a Floriol POWER, BALANCE, BODY étolajokkal, valamint a Floriol Kevert és Extraszűz Olívaolajaival is.

A fogyókúra alapvetően nem hoz tartós vagy megfelelő változást az életünkbe, mivel ahogy a neve is mondja - kúra -, azaz csak pillanatnyi változást eredményez.

Ezért mi azt kívánjuk az újévre, hogy a januári fogadalmak ne csupán célok legyenek, hanem az életmódváltás megalapozása egy egészségesebb élet felé!

Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1