https://www.traditionrolex.com/1

Körtés-diós pite
Körtés-diós pite
Körtés-diós pite
Hozzávalók
  • 0,8 dl Floriol POWER étolaj
  • 200 g liszt
  • 1 tojás
  • 2 tk porcukor
  • 1 csipet só
  • 3 körte
  • 2 dl almalé
  • 100 g barnacukor/ muscovado cukor
  • 100 g darált dió
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • 1 tk fahéj
  • fél citrom leve
  • 2 körte
  • 50 g pucolt dió
  • 50 g barnacukor / muscovado cukor

Körtés-diós pite

Kalória: ~ 310 kcal / szelet, 3720 kcal

Ősz belesütve egy pitébe! Omlós tészta, szaftos körte és ízes dió, nem is kell más a boldogsághoz!

Elkészítés

 

  1. Pucoljátok meg a körtét, csumázzátok ki, majd daraboljátok fel. Forraljátok fel az almalével, magas falú fazékban. Keverjétek hozzá a cukrot, a vaníliarúd kikapart magjait és a fahéjat. Gyakran kavarva főzzétek 30-40 percig, amíg a körte teljesen szétesik, és a folyadék elpárolog. Végül adjátok hozzá a darált diót és a frissen facsart citromlevet is.
  2. Melegítsétek elő a sütőt 180 fokra.
  3. Gyúrjatok pitetésztát a lisztből, tojásból, Floriol POWER étolajból, kevés porcukorból. Ha szükséges, 2-4 kanálnyi hideg vizet is keverjetek hozzá. Ha a tészta összeállt, belisztezett felületen, sodrófával nyújtsátok ki 3-4 mm vékonyra. Tegyétek a kinyújtott tésztát óvatosan egy piteformába, majd vágjátok le a forma széléről a lelógó felesleget.
  4. Süssétek elő a tésztát az előmelegített sütőben 4-6 percig, majd vegyétek ki a sütőből. Halmozzátok a közepére a diós-körtés pürét.
  5. Pucoljátok meg a maradék körtét és távolítsátok el a magjait. Vágjátok vékony szeletekre.
  6. Kezdjétek el a szeleteket lerakni a körtepürére úgy, hogy félig fedjék egymást. Folytassátok, amíg el nem fogy a körte. Hintsétek meg a körtéket dióval és további barnacukorral.
  7. Tegyétek az előmelegített sütőbe és 40-45 perc alatt süssük készre!

 

Tippek

  • Fejezzétek be a tészta nyújtását sütőpapíron, arról könnyebben a piteformába tudjátok helyezni a tésztát.
  • Készítsétek el teljes kiőrlésű lisztből!
  • Várjatok a szeleteléssel, amíg teljesen kihűlt a tészta.

 

Allergének

  • glutén
  • tojás
  • diófélék
További receptjeink
Achar csirke curry vadrizzsel
Nyári bableves bulgurral
Gránátalmás bulgursaláta sertésszűzzel
Cukkini lasagne
Rizslisztben rántott mini sajtgolyók
Zöldbabos burgonyaleves sonkával
Rakott sajtos-tejszínes tepsis csirke
Pisztáciás egrestorta
Császármorzsa narancsszósszal
Új!
Mentás borsókrémleves
Francia hagymaleves
Kapros spenótkrémleves főtt tojással
Mustáros malacpofa lencsével
Húsmentes feketebab hamburger
Miso leves
Füstös csirke kebab pitával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1