https://www.traditionrolex.com/1

Füstös csirke kebab pitával
Füstös csirke kebab pitával
Füstös csirke kebab pitával
Hozzávalók

6 főre

  • 70 dkg csirke felsőcomb filé
  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 1 ek füstölt paprika
  • 1 tk őrölt chili
  • 1 tk őrölt koriander
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve
  • 5 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
  • só, bors

 

  • 5 fej vöröshagyma
  • 6 db pita
  • 4 dl natúr joghurt
  • friss petrezselyem vagy koriander a tálaláshoz

Füstös csirke kebab pitával

A füstölt, szaftos csirke megízesíti a pitát, és nem lesz olyan az asztalnál, aki ne kérne repetát vagy legalább egy receptet ehhez a nyári ételhez

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 15+40 perc

  1. Daraboljuk fel a húsokat 5-6 centis kockákra. Nagy műanyag tálban forgassuk össze a darabolt húsokat a paprikával, a chilivel és az őrölt korianderrel. Reszeljünk rá fokhagymát, facsarjuk rá egy citrom levét, sózzuk, majd dolgozzuk össze alaposan az olajjal. Fedjük le és tegyük hűtőszekrénybe pihenni 3-4 órára.
  2. Szeleteljük karikákra a hagymát.
  3. Fogjunk nyársakat, és húzzuk rá a bepácolt csirkehúst a hagymakarikákkal felváltva. Ha kész, tegyük grillrácsra, és néha átforgatva süssük készre 10 perc alatt, amíg egyenletesen megpirul.
  4. Ahogy készül a csirkenyárs, tegyük mellé a grillrácsra a pitákat is, hogy átsüljenek.
  5. Tálaljuk együtt forrón, kevés friss korianderrel és hűsítő natúr joghurttal.

Tippek

  • Kerti grill híján sütőben, sőt serpenyőben is elkészíthetjük a nyársakat.
  • Akár egész éjszakára a hűtőben hagyhatjuk a bepácolt husikat.
  • Tálaljuk friss salátával vagy krumplisalátával.

Allergének

  • glutén
  • laktóz
További receptjeink
Kolokithokeftedes tzatzikivel
Grillezett zöldségek mentaszósszal
Mini Margherita pizza
Fahéjas-mandulás olívaolaj-torta
Olívás falafel tahini szósszal
Zöldség pakora mentás joghurttal és mangószósszal
Padlizsános quinoasaláta pirított fenyőmaggal
Cézár öntet
Sütőtökös pogácsa
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Fügés-csokis energiagolyó
Húsgolyók édeskömény salátával
Diós-zöldséges tatin kéksajttal
Spenótos nyúlmáj krumplifőzelékkel
Répás mungóbab saláta
Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1