https://www.traditionrolex.com/1

Sütőtökös cupcake almaszósszal
Sütőtökös cupcake almaszósszal
Sütőtökös cupcake almaszósszal
Hozzávalók
  • 200 g liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 120 g cukor
  • 2 tojás
  • 1 kis sütőtök (240 g kerül a sütibe)
  • 1 kk őrölt fahéj
  • fél kk őrölt szegfűszeg
  • 1 dl Floriol BODY étolaj
  • csipet só
 
  • 5 dl almalé
  • 150 g cukor
  • 70 g vaj
  • 1,8 dl tejszín
  • csipet só

Sütőtökös cupcake almaszósszal

Kalória: ~ 360 / muffin kcal

Mivel lehetne feldobni egy szürke őszi délutánt? Ezzel a szaftos, édes, almaszószos sütivel biztosan!

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 180 fokra.
  2. Mossátok meg a sütőtököt, vágjátok félbe, kanalazzátok ki a magjait. Tegyétek sütőpapírral bélelt tepsire, majd helyezzétek az előmelegített sütőbe. Süssétek készre 40-45 perc alatt, majd hagyjátok pár percet hűlni. Ha már nem olyan meleg és hozzá tudtok nyúlni, kanállal lapátoljátok ki a tököt a héjából.
  3. Amíg sül a tök, készítsétek el az almaszószt: forraljátok fel az almalevet, majd sűrítsétek be, hogy körülbelül 1 dl folyadék maradjon. Adjátok hozzá a cukrot, a vajat, a tejszínt és a csipet sót, majd alacsony lángon, gyakran keverve főzzetek belőle 25-30 perc alatt sűrű szószt. Akkor lesz kész, ha már besűrűsödik és elkezd sötétedni.
  4. Konyhai robotgépben verjétek fehéredésig a tojásokat a cukorral. Adjátok hozzá a fahéjat, a szegfűszeget és további keverés mellett a Floriol BODY étolajat is. Forgassatok hozzá 240 g sütőtököt is, végül a lisztet, a sütőport és a csipet sót is. Keverjétek, hogy egyenletes, ragacsos, híg tésztát kapjatok.
  5. Béleljétek ki a muffinsütő tepsit cupcake papírokkal, majd mindegyikbe kanalazzatok másfél-két kanálnyit a tésztából. Osszátok el egyenletesen!
  6. Tegyétek a tepsit az előmelegített sütőbe és 25-30 perc alatt süssétek készre. Tűpróbával ellenőrizzétek, hogy elkészült-e a cupcake - Akkor jó, ha már aranybarna, de a közepe még kicsit puha, de már nem ragacsos. Ha elkészült, hagyjátok hűlni pár percig, majd szedjétek le róluk a papírformát.
  7. Tálaljátok az almaszósszal!

Tippek

  • Az almaszószt akár előző este is elkészíthetitek. Célszerű belőle nagyobb adagot főzni, mert akár palacsintával, granolával is nagyon finom.
  • Ha sok vizet eresztene a tök sütés közben, azt öntsétek le róla.
  • Narancs lereszelt héjából is keverhettek pár kanállal a tésztához!

Allergének

  • glutén
  • laktóz
  • tojás
További receptjeink
Olívás brownie
Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel
Tőkehalfilé konfitált édesköménnyel és spenótos krumplipürével
Lencsés kuszkusszal töltött kápia paprika
Fahéjas-mandulás olívaolaj-torta
Kolokithokeftedes tzatzikivel
Bárány muszaka
Fokhagymás szardínia mángoldos krumplisalátával
Currys halleves
Húsvéti sonkasaláta
Spenótos-gombás zöldségvagdalt friss salátával
Scsí leves
Csőben sült sütőtök fűszeres darált hússal töltve
Forró sajtmártás
Rizslisztben rántott mini sajtgolyók
Citromos fehérbableves parmezánnal
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1