https://www.traditionrolex.com/1

Padlizsános csirkepörkölt kuszkusszal
Padlizsános csirkepörkölt kuszkusszal
Padlizsános csirkepörkölt kuszkusszal
Hozzávalók
  • 3 ek Floriol Kevert Olívaolaj
  • 80 dkg csirke felsőcomb filé
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk őrölt pirospaprika
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 kk római kömény
  • 1 nagy padlizsán
  • 200 g koktélparadicsom
  • 1 citrom leve
  • 50 g friss menta
  • Kuszkuszhoz:
  • 200 g kuszkusz
  • 350 ml víz
  • 1 ek Floriol Kevert Olívaolaj

Padlizsános csirkepörkölt kuszkusszal

Fantasztikus keleti ízek, csodás, mégis könnyed étel ez a padlizsános csirkepörkölt kuszkusszal. 

Elkészítés

  1. Kezdjétek a munkát a kuszkusszal: forraljátok fel a vizet egy teáskanálnyi sóval és egy kanálnyi Floriol Kevert Olívaolajjal, majd mehet bele a kuszkusz. Főzzétek lefedve, keverés nélkül 5 percig, majd utána a következő 5 percben gyakran kavarva, aztán zárjátok el alatta a hőt. Végül tegyetek fedőt az edényre és abban pihenjen, amíg a csirke is elkészül.
  2. Nagyobb serpenyőben hevítsetek Floriol Kevert Olívaolajat. Adjátok hozzá a 3-4 cm-es kockákra darabolt csirke felsőcomb filét, és pirítsátok le, hogy egy kis színt kapjon. Keverjétek hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Ha elkezd a hagyma is pirulni, következik az összes fűszer egyszerre. Gyakran kavarva süssétek 3-5 percig.
  3. Adjátok a megmosott, majd 2-3 cm-es kockára vágott padlizsánt a csirkéhez és süssétek 10 percig, amíg összeesik kicsit. Végül keverjétek hozzá a megmosott, félbevágott koktélparadicsom felét is.
  4. Sózzátok ízlés szerint, és facsarjátok rá a citrom levét. Főzzétek készre további 20 perc alatt.
  5. Tálaljátok forrón a kuszkusszal és egy kis friss mentával.

Tippek 

  • Ha édesebb ízre vágytok, tehettek mazsolát is a kuszkusz mellé.
  • Tálalhatjátok egy kanál natúr joghurttal.
  • Használjatok hozzá füstölt piros paprikát.

Allergének

  • glutén
További receptjeink
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Szilvás-csokis torta
Spárgás csigatészta
Rusztikus zöldségleves parmezánnal
Olajban fagyasztott fűszerek
Olívaolajos málnás piskótatorta
Misos-körtés zellerkrémleves
Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Mentás-korianderes grillezett kukoricasaláta
Grillezett polip olajbogyó tapenáddal
Diós-kecskesajtos palacsinta körtével és rukkolával
Sütőben sült fánk
Lazac mazsolás rizzsel és citromszósszal
Hajdinasaláta sült fetával
Morzsázott hal citromos-kapros krumplisalátával
Májgombócleves palacsintatésztával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1