Balance
Balance

A kiegyensúlyozott és tudatos táplálkozás része, hogy a szervezet számára nélkülözhetetlen – azaz esszenciális – zsírokat is fogyasztunk, hiszen az emberi test nem képes előállítani az esszenciális zsírsavakat (például Omega-3 és -6). Ha ennek érdekében szeretnétek változtatni, például új étkezési szokásokat kialakítani, a Floriol támogat titeket ebben.

Balance

Balance

A kiegyensúlyozott és tudatos táplálkozás része, hogy a szervezet számára nélkülözhetetlen – azaz esszenciális – zsírokat is fogyasztunk, hiszen az emberi test nem képes előállítani az esszenciális zsírsavakat (például Omega-3 és -6). Ha ennek érdekében szeretnétek változtatni, például új étkezési szokásokat kialakítani, a Floriol támogat titeket ebben.

A Floriol Balance finomított repceétolaj (70%) és nagy olajsavtartalmú napraforgó-étolaj (30%) keveréke, omega-3, -6 és -9 zsírsavak természetes forrása, így hozzásegíthet téged a változáshoz.*

  • A Floriol BALANCE a repceolaj-tartalmának köszönhetően kedvező, 1:3 arányban tartalmazza az Omega-3 és -6 zsírsavakat.*
  • A telített zsírsavak telítetlen zsírsavakkal való helyettesítése az étrendben hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához.*
  • *A kedvező hatás 2 g Omega-3 zsírsav napi bevitelével érhető el. Egy evőkanál Floriol Balance étolaj átlagosan 0,5 g-ot tartalmaz, amely a napi szükségleted 25%-át fedezi.
  • A Floriol BALANCE nemcsak saláták, salátaöntetek és majonéz készítéséhez, hanem főzéshez, pácoláshoz, sütéshez is kiválóan alkalmas.
  • A Floriol BALANCE Omega-9 zsírsavban természetesen gazdag, így egyenletes, szép sütési végeredmény érhető el.
  • Az olaj hevítésekor figyeljetek arra, hogy az ajánlott legmagasabb sütési hőmérséklet 175 °C.
  • A palack 50%-ban újrahasznosított műanyagból készül, ezzel is támogatva azokat a Floriol vásárlókat, akik tudatosan odafigyelnek a környezetükre is.

A Floriol termékeket fogyasszátok a változatos és kiegyensúlyozott étrend, valamint az egészséges életmód részeként.

Mit kell tudni az omega-3, -6 és -9 zsírsavakról?

Az omega-3 és omega-6 zsírsavak fontos összetevői a sejtmembránnak, azaz megfelelő működésének biztosítása révén az egészség megőrzésében fontos szerepet játszanak, valamint segítenek a normál koleszterinszint fenntartásában. Az emberi szervezet képes a legtöbb számára szükséges zsírsav előállítására, nem tudjuk azonban előállítani többek között az omega-6 (linolsav) és az omega-3 (alfa-linolénsav) zsírsavakat, melyeket ezért esszenciális zsírsavaknak nevezünk.

Az omega-3 zsírsavak természetes forrásai a tengeri halak, kagylók és egyéb tenger gyümölcsei, valamint bizonyos növényi olajok (pl. – többek között – a repce-, a szója-, a dió-, és a lenmagolaj); ezek a növényi olajok ugyanis az omega-3 zsírsav kimondottan jó forrásának számítanak.

Az omega-9 zsírsavak egyszeresen telítetlen zsírsavak, melyek hosszú távon hozzájárulnak a szív- és érrendszer egészségéhez és a normál koleszterinszint fenntartásához.