https://www.traditionrolex.com/1

Zöldséges taco
Zöldséges taco
Zöldséges taco
Hozzávalók
  • 8 db kukorica taco
  • 1 ek Floriol BODY étolaj
  • 4 db fehér kolbász
  • 100 g cheddar sajt
  • 3 db kaliforniai paprika
  • 1 db tojássárgája
  • 0,8 dl Floriol BODY étolaj
  • 1 kk mustár
  • 1 kk cukor
  • 1 kk só
  • fél citrom leve
  • 4-6 ág friss kakukkfű
  • 2 szál újhagyma

Zöldséges taco

Kalória: ~ 550 kcal

Kirándulásra, strandra különleges és finom megoldás lehet a taco, ha már unjuk a sima szendvicsezés. A hozzávalókat pedig kedvünkre variálhatjuk.

Elkészítés:

  1. Daraboljátok centis karikákra a kolbászt, majd süssétek meg 7-10 perc alatt egy evőkanálnyi Floriol BODY étolajon. Ezután hagyjátok kihűlni.
  2. Készítsétek el a házi majonézt: verjétek fel a tojássárgáját a mustárral, cukorral, sóval, majd lassan csurgatva adagoljátok hozzá a Floriol BODY étolajat. Közben habverővel keverjétek folyamatosan, hogy egynemű emulziót kapjatok. Ha elfogyott az olaj, adjátok hozzá a kakukkfű levélkéit, fél citrom levét, és hígítsátok 3-4 ek vízzel, hogy kicsit folyósabb legyen.
  3. Mossátok meg alaposan a kaliforniai paprikákat, majd csumázzátok ki és szeleteljétek 3-4 mm vastag, 4-5 cm hosszú szálakra.
  4. Állítsátok össze a tacot. Kemény kukorica tacoba halmozzatok pár karika fehér kolbászt, pakoljátok meg vékonyra szelt kaliforniai paprikával és a reszelt cheddar sajttal. Öntsétek le a kakukkfüves házi majonézzel, végül hintsétek meg vékonyra karikázott újhagymával.
  5. Tároljátok dobozban a fogyasztásig!

Tippek:

  • Használjatok több színű kaliforniai paprikát.
  • Kedvetek szerint rakhattok a tacoba salátát is.
  • Fehér kolbász helyett darált hússal is elkészíthetitek!

Allergének:

  • laktóz
  • mustár
  • tojás
További receptjeink
Szilvás-csokis torta
Szilva chutney
Spárgás csigatészta
Csicseriborsó fasírt joghurtos céklasalátával
Mézes-pisztáciás lazac parmezános karfiolpürével
Sült ratatouille kecskesajttal
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Házi joghurtfagyi granolával és sült barackkal
Pisztáciás panforte
Málnás piskótatorta
Sütőtökös cupcake almaszósszal
Pikáns mézes-mustáros öntet
Mandulás-zsályás muffin
Répás mungóbab saláta
Friss sajtos - fügés spenótsaláta
Diós-spenótos galette
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1