https://www.traditionrolex.com/1

Gyümölcsös-mandulás karácsonyi keksz
Gyümölcsös-mandulás karácsonyi keksz
Gyümölcsös-mandulás karácsonyi keksz
Hozzávalók

160 g liszt
160 g mandulaliszt
150 g mandula, dió, török mogyoró vegyesen
1 tk sütőpor
2 tojás
180 g cukor
120 g Floriol Kevert Olívaolaj
1 kezeletlen citrom lereszelt héja
fél rúd vanília
fél kk só

Gyümölcsös-mandulás karácsonyi keksz

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Nagy tepsiben terítsük el a mandulát, diót, mogyorót vegyesen, majd 10-13 perc alatt pirítsuk meg.
  2. Nagy keverőedényben forgassuk össze a lisztet a mandulaliszttel, a sóval és a vaníliarúd kikapart magjaival. Keverjük hozzá a megpirított magokat is.
  3. Konyhai robotgépben verjük 3-4 percig a tojást a cukorral, amíg fehér nem lesz, majd adagoljuk hozzá a Floriol Kevert Olívaolajat. Közben keverjük hozzá a kezeletlen, megmosott citrom lereszelt héját is.
  4. Fokozatosan adagolva keverjük a krémes masszához a magos lisztkeveréket, hogy tapadós tésztát kapjunk. Ne keverjük túl!
  5. Felezzük el a tésztát, mindkét félből formázzunk 3-4 centi széles, 2 centi magas rudat, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
  6. Süssük 15 percig az előmelegített sütőben, majd forgassuk meg a tepsit, és süssük újabb 15 percig.
  7. Csökkentsük a sütő hőfokát 130 fokra.
  8. Hagyjuk hűlni a kekszrudakat 20 percig, majd éles késsel vágjuk 1,5-2 cm vastag szeletekre.
  9. Terítsük el a biscottikat újra a tepsiben, a vágott oldalukkal felfelé, majd tegyük vissza a sütőbe.
  10. Süssük további kétszer 8-10 percig, vagy amíg egyenletesen aranybarna és ropogós lesz a süti széle.

Tippek

  • Mivel a tészta ragadós, formázzuk benedvesített kézzel!
  • Kedvünk szerint keverhetünk aszalt gyümölcsöket is a tésztához.
  • Légmentesen lezárt fémdobozban tárolva hetekig rájárhatunk a biscottira!

Allergének

  • glutén
  • diófélék
  • tojás
További receptjeink
Pisztáciás panforte
Sült barack vaníliafagyival
Póréhagymás csirkecomb vöröslencsepürével
Spenótos újkrumpli saláta makrélával
Olajban fagyasztott fűszerek
Füstös csirke kebab pitával
Tavaszi spárgasaláta grillezett halloumival
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Sült ratatouille kecskesajttal
Mandulás-zsályás muffin
Édesköményes krumplileves
Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal
Epres spenótsaláta fetával
Sütőtökös cupcake almaszósszal
Rebarbarás somlói
Őszi skillet
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1