Répa-retek-mogyoró saláta
Répa-retek-mogyoró saláta
Hozzávalók

 

  • 2 db közepes sárgarépa
  • 1 köteg retek
  • 1 db fehér retek
  • 2 db tojás
  • 2-3 ek méz
  • 3 ek Floriol Extra Szűz Olívaolaj
  • 1-2 szál újhagyma
  • 1 marék pörkölt (sótlan) földimogyoró
  • friss petrezselyem
  • só, bors

Répa-retek-mogyoró saláta

Kalória: ~ 335 kcal

Itt a tavasz, vele pedig a végre a friss zöldségek. A jó idő első hírnökei: a friss répa, retek és az újhagyma. Ehhez még hozzáadtunk egy kis mogyorót, kifejezetten a kora reggeli rigórikkantások kedvéért.

ELKÉSZÍTÉS

  1. Tegyük sózott vízbe a tojásokat, majd kíméletesen, 10-15 perc alatt főzzük keményre. Hűtsük le, és pucoljuk meg őket.

  2. Vágjuk vékony szeletekre a retket, fehér retket, sárgarépát, újhagymát, majd forgassuk össze a mézzel és a Floriol Extra Szűz Olívaolajjal.

  3. Hintsük meg a pörkölt mogyoróval és a petrezselyemmel, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

  4. Tálaljuk a keménytojással!

ALLERGÉNEK 

  • mogyoró
  • tojás

TIPPEK

  • Minél vékonyabbra szeljük a zöldségeket, annál gusztusosabb végeredményt fogunk kapni.

  • Ha nincs otthon sótlan mogyorónk, elkészíthetjük sózott földimogyoróval is, csak öblítsük le.

  • Próbáljuk ki lágytojással, nagyon finom lesz!

További receptjeink
Feketeolívás-rozmaringos focaccia
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Grillezett zöldségek mentaszósszal
Gyömbéres keksz
Tojásos nokedli paradicsomsalátával
Hajdinasaláta sült fetával
Házi Worcestershire-szósz
Sáfrányos-póréhagymás bormártás
Sütőtökös csirkecurry
Lazacos poke bowl házi majonézzel
Csicsókakrémleves füstölt lazaccal
Paradicsomos gratin
Szilva chutney
Kávés-mandulás muffin
Körtés-diós pite
A házi chips titkai
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.