Chorizos csicseriborsó
Chorizos csicseriborsó
Hozzávalók
  • 400 g konzerv csicseriborsó
  • 100 g chorizo kolbász (vagy más szárazkolbász)
  • 2 ek Floriol Extra Szűz Olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 tk füstölt paprika
  • 1 tk római kömény
  • 1 tk őrölt koriander
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • friss petrezselyem
  • só, bors

Chorizos csicseriborsó

Kalória: ~ 335 kcal

Spanyol klasszikus kombináció a csicseriborsó és chorizo, azaz a fűszeres sült kolbász. Fogyaszthatjuk előételként, de főételként, friss bagettel is kitűnő. 

ELKÉSZÍTÉS

  1. Nagy teflonserpenyőben mérsékelten hevítsünk két kanálnyi Floriol Olívaolajat. Ha elég meleg , rögtön adjuk hozzá a vékony karikára vágott kolbászt és összezúzott fokhagymát. Amint a fokhagyma színt kap, hintsük meg a római köménnyel, a füstölt paprikával és a korianderrel.
  2. Mielőtt odakapna, öntsük hozzá a csicseriborsót is – levével együtt, majd tegyük hozzá a pár kanálnyi sűrített paradicsomot. Forraljuk össze, és nagy lángon, néha átkavarva 5-8 perc alatt süssük készre. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint!
  3. Tálaljuk forrón kevés friss petrezselyemmel!

 

TIPPEK

  • Hintsük meg a legvégén kevés bébispenóttal!
  • Tálaljuk friss bagett-tel!
  • Nagyobb adagban elkészítve főételnek is megállja a helyét!