Exkluzív Floriol receptek

A két népszerű gasztroblogger, Fűszeres Eszter és Lila Füge receptjei között a magyar és nemzetközi konyha ízei is megtalálhatók.

További receptekért látogass el a Floriol Testőr Facebook oldalra!

Pisztáciás egrestorta

Az egres fanyarságáról ismert gyümölcs. Érdemes kipróbálni sütikben, hiszen jól kiegyensúlyozza az édességüket!

Hozzávalók (12 szelet)

5 tojás
200 g kristálycukor
1 dl joghurt
70 ml Floriol Extra Szűz Olívaolaj
150 g egres
200 g mandulaliszt
100 g durvára aprított pisztácia
1 kk sütőport
1 kk szódabikarbóna
porcukor és pisztácia a díszítéshez

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Válasszuk szét a tojás sárgáját a fehérjétől. A cukor felét és a tojássárgáját verjük fehéredésig. Egy másik keverőedényben pedig verjük kemény habbá a tojásfehérjét a maradék cukorral. Adjuk hozzá a tojássárgás krémhez a mandulalisztet, a joghurtot, az olívaolajat, a sütőport és a szódabikarbónát. Keverjük egyenletesre. Óvatosan, hogy ne törjük össze, forgassuk hozzá a keményre vert fehérjét. Mossuk meg az egrest, szárítsuk le. Vágjuk félbe hosszában, majd forgassuk ezt is a híg tésztához, ahogy a darabolt pisztáciát is. Kenjünk ki olajjal egy kapcsos tortaformát, majd öntsük bele a sütemény tésztáját, és tegyük a sütőbe. Süssük 45 percen keresztül, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Hagyjuk hűlni akár egy éjszakát is, mielőtt felszeleteljük! Tálalás előtt hintsük meg a porcukorral és a maradék  pisztáciával. 

Tippek

Pisztácia helyett dióval vagy mandulával is nagyon finom.
Laktózérzékenyek váltsák ki a sima joghurtot laktózmentes változattal.
Ha nem találunk egrest, készíthetjük eperrel is, úgy kicsit édesebb lesz az eredmény.
Vissza az összes recepthez