Exkluzív Floriol receptek

A két népszerű gasztroblogger, Fűszeres Eszter és Lila Füge receptjei között a magyar és nemzetközi konyha ízei is megtalálhatók.

További receptekért látogass el a Floriol Testőr Facebook oldalra!

Chilis gazpacho

A hideg, főzés nélkül készíthető levesek szinte kötelező fogásai a nyárnak. Pillanatok alatt elkészülnek, és tényleg nagyon egészségesek, hiszen a friss zöldségekből, gyümölcsökből nem öljük ki hőkezeléssel a rengeteg vitamint. Azért nem árt néha egy kis csavart tenni a már megszokott ízekbe!

Hozzávalók 4 személyre:

• 1 vastagabb szelet rozskenyér 

• 1 dl Floriol Mediteran olaj

• 0,5 dl fehérborecet

• 1 kígyóuborka

• 4 szem édes paradicsom

• 8 db olajban eltett aszalt paradicsom

• 1 ek friss majoranna, esetleg kakukkfű

• 2 pici chili

• 2 gerezd fokhagyma

• só, bors

• jégkockák

A kenyeret tépkedjük darabkára, és locsoljuk meg az olajjal és az ecettel. Jót tesz neki, ha állni hagyjuk egy órát, de ha nem, akkor sem történik semmi baj. Tegyünk minden feldarabolt hozzávalót a turmixba, és alaposan turmixoljuk össze. Ha lehet jeget turmixolni a gépben, akkor tegyük bele azt is, ha nem, akkor csak rakjuk a tányérba. Tálalásnál locsoljuk meg még egy pici olajjal.

Vissza az összes recepthez