Exkluzív Floriol receptek

A két népszerű gasztroblogger, Fűszeres Eszter és Lila Füge receptjei között a magyar és nemzetközi konyha ízei is megtalálhatók.

További receptekért látogass el a Floriol Testőr Facebook oldalra!

Citromos zöldspárga grillezve

Búcsúznunk kell a spárgától, de ha gyorsak vagyunk, még azért kapunk a piacon belőle. Egy tíz perces köret, ami akár főételként is megállja a helyét, jó is lesz utolsó 2012-es spárgavacsorának, hogy egy év múlva majd újra örülhessünk neki tavasszal, amikor végre leváltja a sok téli zöldfélét. Olyan ez, mint a sütőtök: mennyire boldogok vagyunk, amikor először sütjük ősszel, de mennyire unjuk már, amikor hónapos retekről, újhagymáról, vagy épp a spárgáról álmodozunk januárban.

Hozzávalók:

• 50 dkg zöldspárga

• 1 kezeletlen citrom leve és reszelt héja

• 4 ek Floriol Mediteran olaj

• 1 dl száraz fehérbor 

• 1 kk burgonyakeményítő

• 1 csipet frissen reszelt szerecsendió

• frissen őrölt só és bors

• 1 ek szezámmag

A spárgát alaposan megmossuk, majd meghajlítva letörjük a szára alsó részét, ami fás. A zöldspárgát nem kell megpucolni! A grillserpenyőt felforrósítjuk, és egy kanálnyi olajon magas lángon meggrillezzünk a spárgákat, miközben néha meglocsoljuk a citromlével elkevert citromhéjjal. Pár perc után mérsékeljük a lángot, sózzuk, borsozzuk a spárgát, és ráöntjük a borral elkevert keményítőt, majd meghintjük a szezámmaggal.  Ha főételként esszük, számoljunk legalább 30 deka spárgát fejenként. Naranccsal is nagyon finom!

Vissza az összes recepthez