Exkluzív Floriol receptek

A két népszerű gasztroblogger, Fűszeres Eszter és Lila Füge receptjei között a magyar és nemzetközi konyha ízei is megtalálhatók.

További receptekért látogass el a Floriol Testőr Facebook oldalra!

Karalábékrémleves parmezánnal

2 nagy zsenge karalábé

1 nagyobb fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

1l zöldség alaplé

1dl tejszín

1 ek vaj

3+1 ek Floriol Mediteran

só, fehérbors

parmezán

kolozsvári szalonna

1 kis csoko petrezselyem

 

A karalábét meghámozzuk, és egyenletes méretű, apró kockákra vágjuk, citromos vízben tartjuk (hogy ne színeződjön el). A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, a vaj és 3 ek olaj keverékén, fedő alatt, csipet sóval üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a karalábét, átforgatjuk. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a parmezán héját és fedő alatt addig főzzük, amíg a karalábé megpuhul (kb. 25-30 perc). A sajt héját kiszedjük, a levest robotgépben simára püréstíjük, majd átpasszírozzuk. Hozzákeverjük a tejszínt és éppen csak összeforraljuk, ha kell utánaízesítjük.

A szalonnát felkockázzuk, 1 ek olajon pirosra sütjük. A levest pirított szalonnakockákkal, finomra aprított petrezselyemel és parmezánforgácsokkal tálaljuk.

Vissza az összes recepthez