Exkluzív Floriol receptek

A két népszerű gasztroblogger, Fűszeres Eszter és Lila Füge receptjei között a magyar és nemzetközi konyha ízei is megtalálhatók.

További receptekért látogass el a Floriol Testőr Facebook oldalra!

Joghurt tortácska

Készíthetjük édesítővel is, a tejszínt is joghurtra cserélve, akkor a tavaszi diétába is belefér!

 

Hozzávalók 6 db szufléformához

 

4 dl natúr joghurt

2 dl tejszín

10 dkg cukor

8 g zselatin

1/2 kk reszelt citromhéj

1 kk citromlé

2 ek Floriol E-vitaminnal étolaj

 

A torta talpához:

10 dkg zabkeksz

4 ek Floriol étolaj

1/2 reszelt citromhéj

 

A zselatint a tejszínben felmelegítjük, de nem forraljuk. Habverővel hozzákeverjük a joghurtot, a cukrot és a citromot, majd addig keverjük, amíg a cukor elolvad.

Olajjal vékonyan kikent formákba öntjük és legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük.

A kekszet összegyúrom az olajjal és a citromhéjjal. Pogácsaszaggatóba nyomkodom egy sütőpapíron, kb 3 mm vastagon, és majd erre borítom a kész, megdermedt joghurtot később. Friss gyümölcsökkel, vagy magas gyümölcstartalmú lekvárral tálalom.

Vissza az összes recepthez